שינה משותפת עם התינוק היא רגע קסום, שרק הורים יכולים לחוות. ולא רק הורים. גם על פי מחקרים, לינה משותפת עם תינוק מאפשרת להעניק לו מינון גבוה יותר של רוגע, הפחתה בחרדה של הכירות עם העולם החדש וביטחון מלא בהוריו כי יספקו לא את צרכיו.
ומה אומרים על לינה משותפת משרד הבריאות? על פי המידע מאתר משרד הבריאות, ניתן להניק, להאכיל ולהרגיע את התינוק במיטת ההורים, אך על מנת למנוע חנק משמיכות, התהפכות וכריות – יש להניח את התינוק במיטתו בעת השינה. אלא אם כן…יש לכם מיטה מתחברת, שמאפשרת לכם לינה משותפת עם התינוק, בצורה הכי בטיחותית שניתן.
לינה משותפת עם תינוק, מתאפשרת על ידי עריסה מתחברת, אשר עומדת אף בתקני הבטיחות של משרד הבריאות ומאפשרת שינה משותפת ומלאת חוויה לתינוק ולהוריו. לינה משותפת עם התינוק מאפשרת לילה רגוע יותר לפעוט ולהוריו כאחד. התינוק מצידו רגוע פי כמה, כיוון שהוא מרגיש את נשימות אימו ומקבל את מזונו ברגע הנחוץ וללא שהיות, בעוד שגם לאמא המותשת מן הלידה ישנה את הפריבילגיה להאכלה קרובה ומהירה, ללא קימה ועם המון רגעים של ‘ביחד’.
חשיבות לינה משותפת אינה מסתכמת רק ברוגע התינוק וההורים. על פי נתוני משרד הבריאות שינה קרובה מהווה הפחתת סיכון למוות בעריסה או לסכנות שונות, כיוון שהילד נמצא כל העת במעקב ובקרה של ההורים, שקשובים כל העת לנשימותיו הרכות. כך שלינה משותפת הורים וילדים מהווה גם אקט בטיחותי חשוב ששומר על בריאות התינוק.
ובנוסף לכל, שינה משותפת מהווה כר נרחב של ביטחון לתינוק הנם את שנתו, מרגיש את קרבת הוריו ואינו שוקע בזעקות בכי אומללות או ביבבות מתמשכות כתוצאה מהורים רחוקים שאינם שומעים את בכיותיו. כי תינוק שישן קרוב הוא הכי תינוק של אימא שיש.
שינה משותפת עם ילדים היא בסיס ליצירת קשר איתן עם הילדים, לא רק בלילה אלא במשך היום כולו. כיוון שבלינה משותפת מחקרים מוכיחים, כי יש הפחתת חרדות הנובעות מהתפתחות בגילאים שונים, איזון ההיפרדות העצמית מההורים ובעיקר תחושת ביטחון של: “יש לי תמיד מי שמחכה לי ויחבק אותי בחושך”.
בכל הגילאים הלינה משותפת עם ההורים היא חשובה ותורמת לתחושת הביטחון וההתפתחות, אך שינה משותפת עם תינוק היא חשובה עוד יותר, כיוון שמבחינה פסיכולוגית עולמו הפנימי של התינוק אינו מפותח עדיין וכמו שהוא אינו מצליח לשמור על חום גופו, כך הוא גם אינו מצליח למצוא את עצמו כיחיד. הלינה המשותפת עם ההורים מאפשרת לו את תחושת היציבות, השייכות והקרקע הבטוחה.
מיטה מתחברת לתינוק מהווה את הפתרון האולטימטיבי לשינה משותפת עם תינוק, כיוון שהמיטה המתחברת לתינוק מאפשרת את כל היתרונות של לינה משותפת להורים ולתינוק, אך היא מסירה את הסכנות הצפויות על ידי טכניקת החיבור שמאפשרת בטיחות מלאה ואף מוגברת.
רבים שואלים – עד איזה גיל ניתן להשתמש במיטה מתחברת לתינוק? ובכן. טווח הגילאים המומלץ להפסקה בשימוש במיטה המתחברת הוא בין שלוש חודשים ועד חצי שנה, אז הילד כבר גדול ועצמאי וחוץ מכך שהוא עלול להתגלגל למיטת הוריו, הוא כבר צריך את הנפרדות האישית שלו מן ההורים על מנת להתפתח ולגדול עוד יותר.
שינה של תינוק יחד ההורים יכולה להתבצע רק עם היא לינה משותפת בטוחה. וכדי לאפשר את הבטיחות, ניתן להשתמש באביזר ההפכני של מיטה מתחברת לתינוק, המאפשרת לינה משותפת בטוחה ומלאת קסם ונחת.
העריסה המתחברת מבית “גדלים יחד” היא עריסה הנוחה לשימוש וקלה להרכבה ואף מאפשרת ניידות מלאה והעברה מהירה מחדר לחדר ללא פירוק או הרכבה. בנוסף, העריסה יכולה לשמש גם כעריסה רגילה כיוון שהדופן הרביעית שלה נפרדת בקלות וללא מאמץ. כמובן שהעריסות מיוצרות ברמת תקן גבוהה ובאיכות מקסימלית תוך שימוש בחומרים טבעיים המתאימים לתינוק בחודשיו הראשונים.
כיוון שבחברת ‘גדלים יחד’ מסתכלים גם על העתיד, הרי שבעריסה המתחברת קיימת גם האופציה המהפכנית שמאפשרת להפוך את המיטה המתחברת בגמר שימוש הלינה המשותפת ל-ספה! כך הופכת העריסה בקלות לספת ילדים נמוכה המתאימה לחדר הילדים או לסלון, כאשר בבוא הילד הבא בעזרת החלפת הרגליים היא חוזרת שוב להיות העריסה המתחברת, ללינה משותפת ורגועה.