מזל טוב! ילד חדש נוסף למשפחה, מביא עמו אושר טהור וצרוף של התחלה מתוקה.
יחד עם ההתרגשות המטפסת, הגיע הזמן להתפנות גם לדברים הטכניים, כמו: קניית בגדים, טיטולים, עגלה ו-כמובן מיטה בה יעביר הבייבי הנסיך את שנתו.
הורים טריים רבים ואף כאלה שכבר וותיקים בתחום, מוצאים את עצמם מבולבלים מול שפע המיטות שהחנויות מציעות. התמקדות במיטות המוצעות בשוק, תוביל למיקוד בין שתי אופציות נבחרות: מיטת תינוק או עריסה. כדי לדעת מהי האפשרות המומלצת, יש להבין את ההבדל המהותי בין עריסה למיטת תינוק, רק כך תוכלו אתם כהורים, לעשות את השיקולים המתאימים לכם ולבחור מה יהיה הכי טוב לכם ולתינוק: עריסה או מיטת תינוק.
ההבדל המהותי בין עריסה למיטת תינוק, מתבטא בכמה אלמנטים עיקריים:
גודל – מיטת תינוק רחבה וארוכה יותר מעריסה. תינוקות קטנים אוהבים מרחב קטן ואינטימיות מערסלת ועוטפת, כך שעריסה תתאים להם פי כמה.
עובי המזרון – עובי המזרון בעריסה הוא נמוך ורך יותר מעובי המזרון במיטת תינוק, על מנת לאפשר לרך הנולד מצע מרוכך ונעים.
דפנות – בעריסה, הדפנות נמוכות ומאפשרות נגישות גבוהה בהוצאת והכנסת התינוק. לעומת זאת, במיטת תינוק הדפנות גבוהות – על מנת לאפשר את בטיחות התינוק שכבר נעמד בכוחות עצמו.
אחד השיקולים שוודאי אתם לוקחים בחשבון טרם קנית המיטה או העריסה, הוא זמן השימוש שכל אחד מהאפשרויות ישמש אתכם.
חשוב לדעת שעריסה מיועדת לחודשיו הראשונים של התינוק. עד איזה גיל? ובכן, על פי הצהרת משרד הבריאות ומכון התקנים, בטיחותי להשתמש בעריסה עד גיל שלושה חודשים. בפועל, רובם של ההורים מאריכים את זמן השימוש עד לחמישה או אפילו שישה חודשים.
גם למשקל ישנו הכרעה לאורך השימוש בעריסה. לשאלת ה: עד איזה משקל יכולה העריסה להכיל, נבחרה התשובה הממוצעת והבטיחותית של תשעה חודשים, בהלימה יחסית לגיל התינוק.
ההבדל בין מיטות ועריסות לא נעוץ רק באופי השימוש בהן וייעוד הגיל, אלא גם בהבדל בין החלוקה הפנימית שלהן.
בעוד שבמיטת תינוק ההבדלים בין הקטגוריות יבוא לידי ביטוי בעיקר בעיצוב ובמראה החיצוני, ובמכנה משותף של חומר העץ המרכיב אותן, הרי שבעולם העריסות, ההבדלים הינם מגוונים למדי ומושפעים מחומר, הרכב, תצורה ייעוד ועוד.
המנעד הרחב של העריסות, כולל את הקטגוריות הפופולאריות הבאות: עריסה מפלסטיק, עריסה מבד, עריסה מעץ, עריסה מתחברת עד גיל חמישה חודשים, עריסה מקש, עריסה מתנדנדת, ועוד.
כאשר ניגשים לבחירת עריסה, חשוב לדעת מראש אילו מטרות היא אמורה למלא, כדי להתאים לכך את מרכיבי העריסה הבלעדיים.
הורים המעוניינים בעריסה מחומר זול פרקטי ונגיש, בעלות שאינה גבוהה יכולים לאבזר את חדרם בעריסה מפלסטיק. הורים המעוניינים לתת לתינוקם את תנוחת הערסול המתבטאת בנדנוד עדין יכולים לאפשר זאת על ידי עריסה מתנדנדת. והורים הרוצים להעניק לתינוקם קרבה פיזית מרגיעה, ירכשו עבורו עריסה מתחברת שתענה על מטרת הקרבה הבטיחותית.
אם גם אתם הגעתם למסקנה שעריסה היא המצע הנוח ביותכם עבור התינוק החדש, כעת עוברת זירת ההתלבטות שלכם בין השכרת עריסה או רכישתה.
האופציות של קנית עריסה יד 2 או שכירות של מיטת תינוק מתחברת, מאפשרת מרחב תמרון והשגת המקסימום לתינוק במינימום תקציב. כאשר מחיר העריסה מעוגן עם האופציה בה בחרתם.
ישנם כמה פרמטרים שהתבוננות בהם, תסייע לכם בבחירת האופציה המתאימה עבור משפחתכם:
תקציב – האם יש לכם כרגע את התקציב כדי לאפשר לעצמכם קנייה של עריסה מתחברת חדשה, או שאתם ‘חנוקים’ כרגע ומעדיפים לבחור את האלטרנטיבה הברוכה של השכרת עריסה?
אחסון – לאחר גמר השימוש, יש לכם מחסן או חדר בו תוכלו לאחסן את העריסה? או שהעריסה תתפוס לכם מקום מיותר, ועדיף לכם להשכיר עריסה, להשתמש – ולהחזיר?
שלב – האם התינוק הוא הראשון בשיירה ושווה לכם להשקיע בעריסה כיון שיבואו עוד אחריו אשר ישתמשו בה, או שיש כבר רבים לפניו והשימוש בעריסה יהיה בלעדי עבורו?
לאחר שקלול הנתונים, חשוב לזכור, כי במקרה ואתם רוכשים את העריסה, תוכלו להפוך אותה לספת ילדים מלאת כיף והנאה לאחר גמר השימוש של התינוק הגדל. כך שעריסה מתחברת מאפשר לכם הנאה ונחת גם לטווח הרחוק.